De professionele opleidingsschool

maakt werk van opleiden

Integraal personeelsbeleid

Beleidsgroep Personeel

De EG IPB is opgenomen in de Beleidsgroep Personeel van de Alliantie Voortgezet Onderwijs. Daarin zitten alle rectoren, plus het hoofd P&O en de beleidsfunctionaris P&O van de Alliantie Voortgezet Onderwijs. De beleidsgroep Personeel koppelt personeelsbeleid aan opleidingsbeleid. Rollen die binnen de Academische Opleidingsschool zijn ontwikkeld, bijvoorbeeld die van ABS, zijn opgenomen in de functie- en profielbeschrijvingen in het kader van de functiemix. Op die manier weet een docent die graag een LC- of een LD-functie wil, wat van hem verwacht wordt. In functioneringsgesprekken reflecteert de docent dan niet alleen op zijn functioneren voor de klas, maar krijgt hij ook feedback op zijn rol als, bijvoorbeeld, SPD of onderzoeksbegeleider. De docent kan ook wensen kenbaar maken voor scholing op een bepaald gebied.

Wervingsavonden en instroomtrajecten voor zij-instromers kunnen eraan bijdragen dat belangstellenden een goed beeld krijgen van het docentenberoep. Ook dat is onderdeel van het personeelsbeleid.

Ronald van Bruggen
Voorzitter EG, Alliantie